Inschrijven als lid

Als lid van L.S.K. mag je gratis naar de meeste activiteiten georganiseerd door de vereniging en heb je voorrang op niet-leden bij de inschrijving voor activiteiten met een beperkt aantal plekken. Alle studenten aangesloten bij een Nederlandse Universiteit kunnen lid worden en een lidmaatschap kost slechts 10 euro per jaar.

Om lid te worden kan je dit online inschrijfformulier invullen.

E-mailadres: lsk@fsw.leidenuniv.nl

Twijfel je nog om lid te worden?
Jasmin, Jet en Roxanne vertellen jou waarom zij lid zijn van L.S.K.

Jasmin: Hoihoi, mijn naam is Jasmin en na de Bachelor Psychologie begin ik aan aan een master Criminologie. Toen ik hoorde dat er een studievereniging was die zich bezighoudt met kindermishandeling, werd mijn interesse snel getrokken. De eerste activiteit die ik bezocht, was in een gezellige kleine ruimte waar een man begon te vertellen over zijn verleden. Veel puzzelstukjes vanuit de theorie die ik geleerd had tijdens mijn studie vielen op zijn plaats. Het is heel anders om te luisteren naar een echte ervaring dan theorie te lezen uit een boek. Ik denk hierdoor dat het voor zowel studenten en slachtoffers van belang is dat zulke samenkomsten georganiseerd worden. Ik vind het belangrijk dat studie verenigingen zoals L.S.K deze mogelijkheid bieden. Als student is het lastig om zelf met deze doelgroep in contact te komen en andersom. L.S.K is groeiend en dapper omdat ze ondanks het gevoelige onderwerp stimuleren en nadruk leggen op het belang van luisteren naar elkaar.

Jet: Na de Academische Pabo in Groningen verhuisde ik naar het westen om te kunnen starten met de premaster en later de master Forensische Gezinspedagogiek. Tijdens een van de colleges hield L.S.K. een kort woordje om een evenement te promoten. Ik was erg enthousiast en besloot direct lid te worden, met name ook omdat ik via sociale media nog veel meer leuke evenementen in het verschiet zag liggen. Van mijn lidmaatschap heb ik geen moment spijt gehad! L.S.K. weet altijd vernieuwende en zeer interessante sprekers en evenementen te organiseren. Daarbij komt ook nog het sociale en gezellige aspect: je leert mensen kennen met hetzelfde interesse- en werkgebied. Het verbreedt dus je horizon op intellectueel en sociaal vlak. Omdat ik voor een relatief korte tijd in Leiden ging studeren, vond ik het niet nodig om bij een studentenvereniging te gaan, maar de borrels van L.S.K. na afloop waren ontzettend gezellig!

Roxanne: Als student Criminologie aan de Vrije Universiteit wilde ik mijn horizon verbreden qua vakken en daarom koos ik voor de minor Kindermishandeling en Verwaarlozing. Eenmaal in Leiden werd ik lid van L.S.K. en dat ben ik nog altijd met veel plezier. De activiteiten zijn zowel leerzaam als gezellig, en door het aantal leden is het een vereniging waar je geen nummertje bent. Ik heb gemerkt dat ik de pedagogiek zo interessant vind, dat ik de master Forensische Orthopedagogiek ga volgen. De ervaringen vanuit L.S.K. zijn ook in voorbereiding op die master veel waard!